Over Chris Halkes

 

‘Je kunt beter geschiedenis schrijven dan geschiedenis worden’. Onder dat motto koos Chris Halkes (1962) na een korte carrière als beroepssoldaat – met diverse militaire uitzendingen in Afrika – voor de journalistiek. Hij studeerde journalistiek aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg en Nederlands Recht aan de Open Universiteit. Later volgde hij ook nog een vakopleiding tot particulier onderzoeker en een hbo-opleiding marketingcommunicatie.

Al veertig jaar bestudeert Chris daarnaast als amateurhistoricus de wereldgeschiedenis. De grootste belangstelling gaat daarbij uit naar de klassieke oudheid en de zeventiende eeuw. Zijn twee andere hobby’s zijn motorrijden en schaken.Chris Halkes

 

Ervaring

Als verslaggever maakte Chris in de jaren ’90 tal van reportages voor de VNU-Dagbladen, onder meer over de conflicten in Joegoslavië, Angola en Congo. Hij reisde in die tijd ook undercover door Libië om te rapporteren over de effecten van de VN-sancties tegen het regime van kolonel Kadhaffi. Daarnaast was Chris jarenlang Afrika- en Ruslandspecialist op de buitenlandredactie van het Brabants Dagblad, vervolgens algemeen verslaggever en ten slotte eindredacteur bij die krant.

Vanaf 2007 werkte Chris als eindredacteur en opinieredacteur bij de landelijke nieuwsredactie van Wegener Nieuwsmedia, die in 2012 de naam De Persdienst kreeg.

 

Halkes InfoPro

In 2015 vestigde Chris Halkes zich met tekst- en researchbureau Halkes InfoPro als zelfstandig redacteur in Zaltbommel. De eerste drie jaar richtte Halkes InfoPro zich vooral op public relations, teksten voor marketingcommunicatie, eindredactie van websites en tekstuele zoekmachineoptimalisatie (seo). Chris verwierf in die periode ook een vergunning voor Halkes InfoPro om op te treden als particulier recherchebureau. Daarna verlegde hij de focus van zijn redactionele werk naar notuleren, persberichten en eindredactie. Bij de verhuizing naar Goes splitste hij Halkes InfoPro op in redactie- en notuleerservice Villa Pit en onderzoeksbureau Halkes Detective Service.

Sinds 2017 werkt Chris ook als freelance eindredacteur bij de dagbladen van DPG Media. Daarnaast publiceert hij incidenteel op Reporters Online onder de merknaam Halkes Research & Reportage.

U bent hier: Start>Over Villa Pit>Over Chris Halkes