Tekstschrijver in Zaltbommel

Ik ben tekstschrijver in Zaltbommel. Mijn belangrijkste klanten zijn ondernemers in Zaltbommel en in de wijde omtrek van die stad. Wie bij Google echter intikt ‘tekstschrijver Zaltbommel’ zal mij niet snel vinden. Ik sta niet bij de bovenste tien resultaten, en ook niet bij de resultaten daarna.

In SEO onderlegde kennissen vragen zich dan ook mismoedig af waarom ik heb gekozen voor de handelsnaam Halkes Marketing-pr. Wie denkt daarmee als tekstschrijver gevonden te worden op een zoekmachine, moet wel heel veel geduld hebben.

 

Tekst is een middel voor ondernemers

Toch houd ik vast aan die naam. Mijn klanten, en potentiële klanten, zijn namelijk ondernemers. Ondernemers hebben tekstschrijvers nodig, voor hun reclameteksten, websites, nieuwsbrieven en persberichten. Tekst hebben ze echter niet nodig. Tekst is voor hen geen doel. Het gaat erom wat ze met die tekst kunnen bereiken. Tekst is een middel.

Bij ruim 80 procent van de teksten die ik voor bedrijven schrijf, is het doel van de tekst marketing-pr. Online communicatie draait niet alleen om het opstapelen van de juiste zoekwoorden om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Veel belangrijker is het om in te spelen op de wens van de bezoeker of klant. Welk doel wil die met jouw product bereiken.

 

Free publicity

De naam van mijn bedrijf duidt op het doel van de teksten die ik schrijf. Ik schrijf teksten voor marketing-pr. Dat zijn teksten waarmee ondernemers kunnen proberen free publicity voor hun bedrijf of product te creëren. Daarmee help ik ondernemers een door hen gekoesterde wens te vervullen. SEO of niet, de naam sluit naadloos aan bij de wens die mijn klanten van mij als tekstschrijver in Zaltbommel hebben.

Dit blogstukje is trouwens een van de meest schaamteloze, volgens botte SEO-principes opgestelde teksten die ik ooit geschreven heb. Ik ben benieuwd wat dat in de zoekresultaten van Google gaat doen.

Chris